Contentos

Historia

Lapsuuden kodissani 50-luvun lopulla oli aina koiria, mm. englanninbulldogit "Bella" ja "Bobo" sekä SPU "Rai". Äitini harrasti jo näyttelyitä englanninbulldoggien kanssa, myös pentuja meillä oli.

Myöhemmin, kun olin toisella kymmenellä sain ensimmäisen oman koiran, skotlanninterrieri "Petterin", jonka hoidosta vastasin pääsääntöisesti itse. :)

Valitettavasti sisarellani ilmeni allergia ja koirista oli luovuttava. Muutettuani omaan kotiin tuli mahdolliseksi koiran hankinta, ja niin tuli SPU "Roi" v. 1975. Roi oli ns. elämäni koira. Kaikki liikenevä vapaa-aika meni koulutuskentillä ja metsissä treenatessa. Kilpailin monena vuonna PK-jäljillä ja saavutuksina mm. käyttövalion arvo sekä SM 4. sija.

Allergia sotki taas koirallista elämääni, kun yhdellä pojistani epäiltiin eläinallergiaa.

Muutaman vuoden tauon jälkeen v. 1993 meille muutti SPU "Luja", jonka kanssa kisasin JK1 -tunnukseen asti.

2000-luvun vaihteessa kiinnostuin vesikoirista. Sen seurauksena meille muutti portugalinvesikoirat "Pala" ja "Jeppe". 2002 kävin kasvattajakurssin.

Samana vuonna kiinnostukseni heräsi espanjalaisiin ja aloin perehtyä rotuun. Tämä olikin rotu, joka "vei mennessään". Kennelimme ensimmäinen pentue oli portugeesi-pentue v. 2004. 2005 syntyi sitten ensimmäiset perron pennut.

Nyt kasvatan perroja pienimuotoisesti kotikennelissä sekä harrastan omien koirieni kanssa näyttelyitä.

Valid XHTML 1.0 Transitional